8000Kč, minimální mzda nebo genocida pracujících?

25.10.2011 10:32

Když v dnešní době ukončíte odborné učiliště, či jste ze zaměstnání propuštěni a chcete si najít novou práci novou, tak se na pracovním úřadě dozvíte, že nabídky práce jsou velmi lukrativní a to především pokud jste klasický dělník s výučním listem a k tomu nemáte řidičák, neboť volíte radši dojíždění veřejnou dopravou. Nabídky zaměstnání za 8000, 8200, v lepším případě 8500Kč jsou dneska v menších městech, především v pohraničních oblastech na denním pořádku.

Firmy a to především velké nadnárodní montovny vyloženě využívají minimální mzdu, která se za posledních šest let zdvihla pouze o pět korun, zatím co zdražování a zvyšování daní probíhá neustále!

Vezmeme-li si pracujícího, který žije sám například v Náchodě či Trutnově a bere 8000Kč měsíčně hrubého, tak za nájem a energie dá v lepším případě 5000Kč, v případě, že bydlí v lokalitě hojně obývané nepřizpůsobivými, tak se mu nájem sníží o tisícovku, ale to nic nemění na tom, že mu ze mzdy ještě strhnou 880Kč a tudíž mu zbývá 2120Kč ze kterých musí vyžít, nebo spíše přežít další měsíc aby se toto přežívání mohlo protáhnout o další měsíc.

2120Kč které mu zbývají na stravu a ošacení to nepočítáme náklady na různé poplatky, případné jízdné v nutnosti dojíždění a spoustu dalších.

Co má pak takovýto člověk ze života? Nač je tu údajná demokracie, která je zaručena jen některým, nač je tu možnost jezdit do zahraničí, když na to nejsou peníze? Z takového člověka se pak stává pouze živý robot, který si nemůže nic koupit, pokud si na to nepůjčí od nějaké lichvářské společnosti či banky, aby je pak dlouhé roky sponzoroval.

Na jedné straně máme spousty takovýchto lidí a na straně druhé je skupina vládnoucích parazitů, jejich přisluhovačů a kamarádíčků, kteří jen tyto lidi soustavně okrádají, berou statisícové platy, národu se pouze vysmívají a soustavně lžou.

Existuje jediné řešení, jediná cesta z tohoto zla a tou je Dělnická strana sociální spravedlnosti, která požaduje sociální spravedlnost. Žádné zaměstnávání zahraničních pracovníků, kteří jen snižují mzdy a zvyšují domácí nezaměstnanost, zaměstnávání těchto lidí musí být výrazně zdaněno, aby firmy zaměstnávaly domácí pracovníky a ne aby si do závodů dovážely autobusy plné pracovníků ze zahraničí a naši občané končili na pracovních úřadech bez práce.

Také ta osmitisícová šestiletka už musí skončit a minimální mzda musí být navýšena na minimálně 12 000Kč měsíčně, neboť za poctivou práci si zaměstnanec zaslouží odměnu a ne ubohou almužnu, která stačí sotva na přežití.

V neposlední řadě ta vládnoucí sebranka musí zaplatit za vše, co zde napáchala a zničila, musejí být souzeni a jejich tučná bankovní konta a majetky musí být soudně zabaveny a použity na napravení škod, které zde za dvaadvacet let pustošení napáchali.

Volba je už jen na Vás na občanech, kteří v den voleb rezignovaně sedíte doma a myslíte si, že jeden hlas nic nezmění, avšak každý hlas pro Dělnickou stranu sociální spravedlnosti je hlasem pro svobodu, práci a sociální spravedlnost.

Jaroslav Drtina
Předseda KR DSSS KHK, člen Republikového sněmu DSSS