Almužna 8000Kč hrubého na měsíc - 2006 až?

08.12.2011 09:42

09-A

Vládní genocida mířená na podprůměrně vydělávající zaměstnance pokračuje! Minimální mzda se opět nezvedne a zůstane na hranici, která se již šest set nezvedla ani o korunu a vypadá to, že se hned tak nezvedne, alespoň dokud zůstanou u vlády zkorumpovaní parazité, co tam jsou dnes.

V roce 2006, byla mzda 8000Kč hrubého srovnatelná s dnešní mzdou cca 12 tisíc hrubého, a ruku na srdce kdo tolik dneska především v pohraničních okresech má? Drtivá většina lidí sotva přežívá na minimální, či výrazně podprůměrné mzdě okolo osmi až devíti tisíc na měsíc. V roce 2006 to ještě šlo, byly tu totiž ceny v průměru o 25 - 40% nižší ať už se jedná o základní potraviny, kdy rohlík, nebo houska dneska stojí dvakrát tolik co před šesti lety, jízdné na veřejnou dopravu, náklady na ošacení, energie a spousta dalších.

Ovšem nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř, neboť Nečas nad Čechami zuří dál a opět nás o tomto přesvědčuje. Od nového roku zdraží prakticky vše cca o 10%, a tentokrát i léky, hygienické potřeby a spousta dalších věcí, které těmto vlnám zdražování doposud unikaly. Rok 2012 bude pro pracující zřejmě doposud nehorším rokem v historii naší země, protože aby to dneska člověk utáhl, musí buďto krást, dělat na černo, nebo mít hodně dobrou práci což je v pohraničí takřka nemožné sehnat.

Od této vládní sedmiletky se pak řetězí spousta dalších problémů, na které doplácí mnozí domácí podnikatelé malé a střední úrovně. Lidem, kterým po zaplacení nákladů na bydlení zbyde ze mzdy kolem 2000Kč a to jim pak nemůže mít nikdo za zlé, že si jdou koupit oblečení k asijskému prodejci, který sice prodává produkty pochybné kvality, avšak za mnohdy méně, než poloviční cenu a domácí výrobci textilu pak zavírají obchody, protože nemají zákazníky a cenově konkurovat nemohou.

Totéž v případě potravin, kdy lidé už nemohou koukat na kvalitu a kupují párky, které mají s párkem společný jen název, svačiny v práci řeší pomocí čínských polévek za tři koruny, nebo nakupují v obřích obchodních řetězcích nekvalitní potraviny plné éček, aby alespoň trochu připomínaly to, čím jsou nazývány, které jen ničí zdraví a když člověk skončí u doktora, zase platí a platí.

Je už nejvyšší tuhle parazitickou sebranku co nám tu vládne postavit před lidový soud a nejen jí zabavit majetky, včetně zahraničních kont, ale poslat ji i na nucené práce, kde ji budou krmit chemicky vyrobenými párky apod., aby věděla co je to přežívání a utrpení.

Jaroslav Drtina
Předseda KR DSSS KHK, člen Republikového sněmu DSSS