Bude z naší země opravdová skládka?

12.10.2011 08:26

Díky novému návrhu z dílny elitního tvůrce tunelů Kalouska a jeho squadry se možná naše lesy, okolí silnic či zapadlá místa změní v černé skládky. Chystá totiž se svojí vládnoucí sebrankou zdražení odvozu komunálního odpadu a to až o dvě stě procent!

Jaký bude mít toto zdražení efekt? Někomu se znova zvednou náklady a bude dál mlčet, v duchu si zakleje či bude nadávat v hospodě u piva a opět půjde s davem a přizpůsobí se, což je typické „ovčanské“ řešení.

Další lidé to vyřeší tak, že si nechají zrušit trvalý pobyt a budou vedeni jako papíroví bezdomovci, díky čemuž bude za svoz komunálního odpadu platit pouze jeden člen domácnosti namísto třeba tří, a náklady tak zůstanou stejné. Toto řešení je asi nejrozumnější.

Ovšem jsou i tací, kteří to zřejmě budou řešit tak, že si nechají svoz na nejmenší možnou frekvenci, díky čemuž nebudou platit tolik, a odpadky, které se do popelnice za měsíc nevejdou, vyvezou na nějakou černou skládku, vyhodí do veřejných košů nebo si najdou jiné „vhodné“ místo, jako třeba les.

Výrazně se tedy díky Kalouskovým „úsporným“ nápadům a reformám zvýší počet černých skládek, protože už nyní mnoho lidí řeší odvoz odpadu, tak jak jej řeší… O špatnosti tohoto způsobu řešení není pochyb, avšak plánované zdražení jen přilije další olej do ohně a počet odpadu v přírodě nám to jen zdvihne.

Možná se pan Kalousek a jeho kumpáni dočkají černé skládky na svém pozemku nebo v blízkosti svých bytů, což bych jim ze srdce přál.

Opravdu je už nejvyšší čas, aby tato zločinná vláda padla a následně byla postavena před lidový soud, který by exponentům tohoto režimu zkonfiskoval veškerý majetek, včetně tučných zahraničních kont, který pochází k rozkradeného státního majetku. Zřejmě by se rázem snížil státní dluh o výraznou částku.

Jaroslav Drtina