Facebook nebo cenzorbook?

23.05.2011 23:03

Je to necelý rok, kdy na sociální síti Facebook začalo docházet k namátkovému mazání předem vytipovaných lidí za údajnou extremistickou propagaci a podobné nesmysly.

Během tohoto necelého roku cenzoři výrazně přitvrdili. Nyní je jejich primárním cílem občanské sdružení Dělnická mládež a nejen to, začalo to opakovaným mazáním profilu místopředsedkyně Lucie Šlégrové, která si na denní mazání již začíná zvykat a brát to jako facebookovou samozřejmost. Možná proto cenzoři přitvrdili a odstranili skupinu řádně zaregistrovaného občanského sdružení, ani toto však nestačilo a cenzoři se nedávno zaměřili na skupinu DM Sever, kterou zlikvidovali již třikrát.

Ovšem ani toto jim nestačilo a rozhodli se odstranit skupinu MO DSSS Dvůr Králové nad Labem, následovalo zlikvidování oficiální Východočeské prezentace DSSS, na které se společně podíleli krajské organizace Pardubického a Hradeckého kraje. Tudíž už po DM útočí i na DSSS.

Já osobně jsem si ve znechucení z toho co se děje na cenzorbooku  deaktivoval profil a založil si alternativní jméno, na které se přihlašuji přes proxy a používám jej jen pro správu jistých aplikací. Možná se ptáte proč, já rád odpovím a přidám pár rad do facebookového života.

Facebook je silně cenzurován, je tam značný monitoring ze strany jak tajných služeb, médií tak i antify apod. Už jsem se setkal, že byly proti aktivistům, kteří vystupují pod svými občanskými jmény použity výroky, či fotografie z této sociální sítě, ovšem když použijete přezdívku, či alternativní jméno a přihlásíte se přes proxy, tak mají smůlu, nikdo vám totiž nemůže dokázat, že to jste vy.

Horší to mají známé osoby, které díky svému jménu navazují kontakty, zde doporučuji založit profily dva či více první s přezdívkou, na který se budete přihlašovat přes proxy a druhý s občanským jménem, nebo můžete využít i stránku politik, v obou případech je však nutné přihlašovat se klasicky a úplně zamezit lidem cokoliv přidávat na zeď a profil využívat čistě k nejnutnější komunikaci.

Cenzuru tím nezastavíte, ale znepříjemníte jim práci a znemožníte využívání facebooku jako důkazního materiálu při vykonstruovaných procesech. Proxy je sice pomalejší, ale za toto to stojí…

A nezapomínejte, že dneska soudí oni nás, ale zítra budeme soudit my je!

Jaroslav Drtina
Předseda KR DSSS KHK