Jednání v Praze našima očima

24.04.2011 11:28

Stranické konference v Praze dne 16. 4. se zúčastnilo celkem pět zástupců MO Pardubice a zde stručný popis celého jednání. Na úvod ocenil předseda Tomáš Vandas pochody DSSS v Novém Bydžově a v Krupce. Stručně shrnul již proběhlé krajské konference strany a nastínil požadavky na jejich organizaci do budoucna. Seznámil přítomné o společném memorandu s NPD a informoval je o tom, že předseda NPD Udo Voigt navštíví ve dnech 28. až 29. 5. 2011 Českou republiku. Následovala kritika současné politické situace, kde politická strana VV je vlastně firma, která bude čerpat peníze ze státního rozpočtu. Pro DSSS je současná politická situace příležitostí získat hlasy „naštvaných“ voličů. Je třeba se zaměřit na sociální problematiku, zaměstnance velkých podniků apod. Předčasné volby by v tuto chvíli byly pro DSSS nevýhodné. Opět byl kladen důraz na komunikaci mezi MO a vedením (odpovědět na email) a hrozba zrušení MO, které nefungují. Také veškeré připomínky by měly být zasílány oficiálně emailem na patřičné nadřízené orgány (MO => KO => VEDENÍ).

 

Následovalo pozvání na prvomájový pochod do Brna. Také bylo doporučeno placení příspěvků do pokladen MO, aby tyto mohly organizovat propagaci ve svých oblastech.

 

Poté vystoupil výkonný místopředseda Jiří Štěpánek. Ten zdůraznil nutnost informovat vedení ze strany MO, která nemůže pracovat, proč se tak děje. Pokud takový důvod nesdělí, může následovat zrušení MO. Nepotřebujeme velký počet MO, ale MO aktivní. Dále zkritizoval snahu o okleštění zákoníku práce, který by se tak stal bezcenným kusem papíru. Také vláda, která ustupuje neustále Bruselu a EU není pro ČR přínosem. Zazněla také podpora MO při rozdávání propagačních letáků zaměstnancům velkých továren přímo před vrátnicemi. Po skončení obou projevů následovala diskuze, ve které zaznělo mnoho podnětných návrhů a připomínek.

 

Po konci celorepublikové porady následovalo jednání celorepublikového sněmu, na kterém byl schválen program DSSS.