Několik vět k nadcházejícím volbám

27.08.2012 20:42

Ve dnech 12. a 13. října proběhnou krajské volby. Pro zhruba polovinu z těch co mohou volit, se bude jednat o den jako každý jiný. Budou se věnovat osobním záležitostem a někteří z nich možná ani nezaregistrují, že promrhali jednu z mála příležitostí změnit věci kolem sebe. Pro všechny takové mám jednu radu. Až budete někdy u piva nadávat na stav společnosti a politiku, buďte raději zticha, neboť i vy jste jedním z viníků tohoto stavu. Je sice pravdou, že politikaření, korupce a nízká úroveň vystupování politiků odrazují spoustu lidí od angažovanosti, nicméně faktem zůstává, že tou nejhorší činností je nečinnost.

 Pro ty co k volebním urnám nakonec dorazí, mám radu druhou. Zeptejte se sami sebe, zda vámi v minulosti volené subjekty splnily své předvolební sliby, nebo zda s vidinou plných koryt uzavřely koalice s kdekým, kdo byl po ruce a na voliče se už neohlížely. Pokud patříte mezi ty, kdo nejsou se svými bývalými volbami spokojeni, nedělejte znovu stále tu stejnou chybu. Nevolte jednou levici a podruhé pravici, výsledek bude vždy tentýž. Neboť bez ohledu na barvy tábora, který dotyční politici hájí, jim jde jen o osobní prospěch. Navíc v pozadí vše řídí bohatí kmotři štědře dotující volební kampaň.

Volte tedy změnu. Stran nebo hnutí kandidujících v krajských volbách je celkem 19. Výběr je tedy velmi široký. I my se budeme o vaše hlasy ucházet. Bez podpory médií, bez billboardů na každém rohu, bez kmotrů v pozadí. Celá kampaň bude financována pouze z dobrovolných příspěvků našich členů a příznivců. To co ztrácíme po finanční stránce, však doženeme větším zápalem a angažovaností. Na náměstích měst a obcí Pardubického kraje chybět nebudeme. Přijďte se i vy na některé podívat. Nečekejte však pivo a guláš zdarma. My nabízíme něco mnohem hodnotnějšího. Pravdivý pohled do nitra nemocné společnosti, na její problémy, ale hlavně i jejich řešení.

Je jen na vás jak se svým hlasem naložíte. Pevně věřím, že mnoho z vás odevzdá do volební urny hlas právě nám: Dělnické straně sociální spravedlnosti-STOP NEPŘIZPŮSOBIVÝM! Neboť my jsme zde pro vás. Pro normální pracující občany, žijící od výplaty k výplatě a majících plné zuby arogance mocných. A motto naší kampaně- Přišel čas na změnu- se tak možná právě i díky vašemu hlasu stane skutečností.

lídr volební kandidátky David Slavík