Prohlášení předsedy KR Královéhradeckého kraje

05.03.2011 15:58

Dne 17. 5. 2010 byl na serveru antifa.cz zveřejněn článek o neonacistech na kandidátkách DSSS, v tomto článku se píše i o kandidátech za Královéhradecký kraj včetně mne.

Proti označení neonacista se důrazně ohrazuji. „Argumenty a důkazy“ jenž tam jsou uvedené, se nezakládají na pravdě a mou povinností je, je podrobit důkladnému rozboru a tento komplot logicky vyvrátit.

Asi největší důkaz a to dvě fotografie z „neonacistického pochodu v Pardubicích“, obě fotky jsou nepříliš kvalitní ale i tak se vyjádřím. První fotka je skutečně z pietního pochodu v Pardubicích, avšak nemyslím si že, na uctění památky zákeřně zavražděného člověka je něco neonacistické. Druhá fotka je zřejmě z prvomájového mítinku v Praze o pět měsíců déle, kde je údajně závadný keltský kříž.

 

a)      Čepice není moje nýbrž jednoho známého a na mojí fotku byla vložena pomocí nějakého grafického programu, nejspíše Adobe photoshop.

b)      Odznáčky se výrazně liší a i barva čepice je odlišná, což svědčí o tom, že se jedná o jiné čepice.

c)      I kdyby to byla má čepice a já ji měl skutečně na hlavě, což popírám, tak i tak si nemyslím, že nějaký keltský kříž vypovídá o tom, že je člověk neonacista. Dle mého názoru o neonacistickém smýšlení vypovídají úplně jiné symboly a projevy, než odznáček na čepici a zavádění seznamu tzv. závadných symbolů může dospět až tak daleko, že bude třeba i čtyřlístek zástupným symbolem, protože se nějaké neonacistické partě líbí…

Co se týká kritiky mého stylu oblékání v článku nazvaném „věšák na produkty dělnického butiku sourozenců Šlégrových“ mohu říci jen to, že je věcí každého jak se obléká a nemohu za to, že autorovi se to nelíbí, stejně jako další vyčítaná věc a to aktivita na akcích strany a sbírky odznáčků.

Poslední věc údajné psychické problémy z rozchodu jsou jen vrcholem ubohosti a nedostatku podkladů tohoto článku a proto se autor uchyluje k vyhrabávání neověřených informací tohoto typu.  Každopádně to zdali se s někým rozcházím či ne je v dané situaci irelevantní.

Pokud si autor článku stále myslí, že jsem neonacista, nechť mne kontaktuje na emailu krajské rady dsss-khk@email.cz a já si o tom s ním velmi rád pohovořím a jeho argumenty mu vyvrátím.

Na závěr chci říci „Je-li náš boj za svobodu, suverenitu či sociální rovnováhu v naší zemi neonacistickým zločinem, suďte nás…

Jaroslav Drtina

Předseda KR KHK