Současný systém likviduje tradiční manželství

06.04.2012 13:59

 

Dnešní trend nevstupování do manželských svazků není jen trendem, ale pro některé holou nutností, systém vyplácení sociálních podpor a důchodů je totiž nastaven tak, aby úplně zlikvidoval manželské svazky a to proto, že se to zkrátka nejenom nevyplatí, ale lidé na to ještě dojedou.

Uvedu zde dva zásadní případy:

První je, muž vydělává více než žena dejme tomu poměr 25 a 15 tisíc hrubého, rozhodnou se vstoupit do manželského svazku a zplodit potomka. Žena jde na mateřskou, kterou jí ale osekají, nedají ji prakticky žádné příspěvky, protože si je dají do tabulek jako celek a zjistí, že ji manžel může živit, tudíž může mít mateřskou třeba něco kolem 5ti tisíc a kolikrát i více! Ovšem pokud se rozhodnou k tomu samému s tím, že muž dítě neuzná za své a žena je tedy samoživitelka dostane cca 10 tisíc a různé přídavky k tomu. Rozdíl je tedy kolikrát více jak 5 tisíc měsíčně, což může být pro mnohé dostatečné za trochu té lži a přetvářky, pokud je jeden z nich navíc nahlášen na jiné adrese je to prakticky neprůstřelné. Vždyť kolikrát žije muž se ženou, jenž má dítě s někým jiným, tak proč by to nešlo i obráceně.

Druhým příkladem je důchod, a opět je kamenem úrazu manželství, zde vezměme dědu, který má důchod 6,5 tisíc a babičku, která bere 2 tisíce a jsou takové i horší případy, opět při žádosti o doplacení do životního minima neuspěje, protože ji to dají do tabulek a zjistí, že v součtu mají více, než jim ukazuje tabulka. Ovšem když by v manželském svazku nebyli a k tomu by jeden z nich v tomto případě děda měl trvalé bydliště hlášené třeba u svých dětí, tak je babička v domácnosti sama, sociálka ji musí dorovnat do životního minima a ještě zpravidla poskytnout sociální dávku.

Opravdu z tohoto systému je člověku zle a doufejme, že bude ve volbách konečně rozbit systém přesýpacích hodin, protože dokud bude u moci jakákoliv současná parlamentní strana, tak se světlejších zítřků nedočkáme.

Jaroslav Drtina
Předseda KR DSSS KHK, člen Republikového sněmu DSSS