Ustanovena KO PCE

05.03.2011 12:31

V Pardubické restauraci Pivovarka se v sobotu 26.2.2011 uskutečnila ustanovující krajská konference Dělnické strany sociální spravedlnosti pardubického kraje.

Mezi delegáty a hosty jednotlivých místních organizací pardubického kraje nechyběli ani předseda DSSS Tomáš Vandas, místopředseda DSSS Jiří Štěpánek, předseda smírčí komise Jiří Petřivalský a předseda sousední královehradecké krajské organizace Jaroslav Drtina.


Před slavnostním zahájením, ukončeném státní hymnou, byly prvním dvěma zmiňovaným představitelům strany předány přání a dárky k blížícím se životním jubileím.

Následoval projev Tomáše Vandase, ve kterém se zejména věnoval vývoji strany a její budoucnosti. Místopředseda DSSS Jiří Štěpánek se soustředil spíše na aktuální témata, která hýbou naší společností a kritizoval chystající důchodovou reformu.

Následně došlo k přednesení výročních zpráv MO Pardubice, Chrudim, Poličsko a Vysoké Mýto, po té se představili kandidáti na vedení krajské organizace.

Po obědě došlo k samotné volbě a do vedení KO byli zvoleni:

 

Předseda: David Slavík

Místopředseda: Jan Richter

Tajemník: Stanislav Hajský

Členové krajské rady: Martin Šimek a Mária Sedliská

 

Nově zvolený předseda KO David Slavík ve své řeči poděkoval za projevenou důvěru, zrekapituloval vývoj členské základny od založení DSSS do dnešních dnů a nastínil budoucí vývoj strany v kraji. Následovala diskuze, po jejímž ukončení si přítomní vyslechli pochvalu od předsedy strany za zvládnutou organizaci konference a vyjádřil přesvědčení, že ta příští bude určitě ještě o něco lepší.

Po ukončení zhruba dvouhodinové konference se přítomní rozešli do svých dmovů.