Vláda vymýšlí novou „perlu“. Tentokrát na důchodce

27.08.2011 11:04

https://i.lidovky.cz/09/053/lngal/ANI2ae8c6_kreditni_karta.JPG

Ministr práce Drábek (TOP 09) chce údajně ušetřit čtvrt miliardy korun tím, že zruší nošení složenek domů důchodcům a na místo nich zavede jakési kreditkarty, ze kterých si budou moci vybírat v bankomatech, které však budou pouze ve městech. Na tyto bankomaty bude mít monopol jediná banka, jejíž zisk půjde z bankovních poplatků, které nemají být ani nějak nízké (200 Kč za vedení a 40 Kč za výběr), ale velkolepě bude jeden výběr měsíčně zdarma...

Tento návrh se netýká pouze důchodců, ale i nezaměstnaných či lidí, kteří berou jiné dávky.

V praxi to tedy znamená, že v případě důchodce, který žije na vesnici, že si pro důchod bude muset jet do města a vybírat v jakémsi bankomatu, na který vhledem ke svému věku ani pořádně neuvidí, k tomu budou muset z už tak ubohého důchodu platit jízdné, sponzorovat nějakou nadnárodní banku na poplatcích, aby ho pak ještě někdo obral kousek od bankomatu o to, co mu z důchodu zbylo. Nemluvě o tom, že se zde vůbec nepočítá s tím, že mnozí důchodci ani nejsou schopni si pro důchod ze zdravotních důvodů jezdit a jsou tím pádem odkázáni na pomoc jiných.

V případě lidí odkázaných na dávky v hmotné nouzi je to obdobné. Když dávka je 2020 korun na půl roku pro běžné občany, tak si nedokážu představit, jak by takovýto člověk, který má sotva na jídlo, platil za jízdné a sponzoroval vládnoucími parazity vybranou banku. K tomu by v případě nezaměstnaných šlo takové opatření použít pouze na konkrétní věci, čímž se nám násobí poplatky za výběr, např. člověk zaplatí 50 Kč za cestu 40 Kč za výběr a 200 Kč za vedení účtu, aby si koupil rohlíky a chleba za 50 Kč.

Co je v tomto za logiku? Jaké je toto šetření? Co je to za argument Jaromíra Drábka, že ve třetím tisíciletí jsou složenky přežité a vše se děje elektronicky? Celé to je jen prachsprostá další krádež a snaha přihrát zdroje kamarádíčkům a komplicům z bank, a opět jde o dílo parazitické vládnoucí sebranky, která se už opravdu ničeho neštítí. Ani okrádat seniory.

Jediné, co by se mělo ve třetím tisíciletí přežít, jsou parazité ve vládě, kteří okrádají, škodí, tunelují a devastují tuto zemi!

Jaroslav Drtina
Předseda KR DSSS KHK